Bright-hero_expertises_buyer-persona_1100x1100
Expertises
Buyer persona

Heb jij je klantprofiel scherp?

Buyer persona’s helpen jou je bestaande en nieuwe klanten beter te begrijpen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om content, aanbiedingen en service op maat te bieden.

kom kennismaken

Waarom buyer persona's?

Een buyer persona is een fictieve weergave van je ideale klant. Je geeft hem of haar een naam en een achtergrond, zodat er een ‘echte’ persoon ontstaat. Voordat je begint met communiceren, is het van groot belang om exact te weten wie je doelgroep is. Het zou toch zonde zijn als je boodschap, je USP’s en je uitstraling niet matchen met de interesses van je klant?

Verder kunnen er binnen een doelgroep personen zijn die allemaal een andere rol hebben ten opzichte van je product of dienst. Is het voor jou relevant om je te richten op de eindgebruiker, de koper of bijvoorbeeld de beslisser? Zijn dit verschillende personen of allemaal dezelfde? Alles komt terug in je buyer persona.

Meer weten over buyer persona's?

Wat zijn de voordelen van het opstellen van een buyer persona?

Je dwingt jezelf klantgericht te denken
+
Je krijgt inzicht in hun interesses en eigenschappen
+
Je leert hun oriëntatie- en aankoopproces kennen
+
Je ontdekt de kanalen die je klant ook gebruikt
+
Je krijgt inzicht in hun koopmotieven en kunt hierop inspelen
+

In 4 stappen stellen wij jouw buyer persona's op

STAP 1

Online onderzoek

Onze marketeers kijken wat er leeft onder klanten in jouw branche. Waar wordt op gezocht? Welke combinaties van zoekwoorden komen het meest voor?

Bright_online-onderzoek
STAP 2

Interviews

We vragen bestaande en potentiële klanten waarom ze wel (of niet!) voor je hebben gekozen. Zo horen we de ervaringen uit eerste hand en weten we waar je doelgroep tegenaan loopt.

Bright_interviews
STAP 3

Ervaringskennis

Door ons in te leven in de potentiële klant en informatie uit de praktijk in te zetten, vullen we eventuele gaten in de data op.

Bright_ervaringskennis
STAP 4

Paspoort

We werken alles uit in een soort paspoort met daarin alle kenmerken van de buyer persona. Dit paspoort is overzichtelijk en makkelijk te delen binnen je organisatie.

Bright_paspoort
Grijze achtergrond

Wat zijn de volgende stappen?

Nu we vanuit de de buyer persona weten wie je klanten zijn en wat ze drijft, kunnen we een buyer journey opstellen. Dit is de aankoopreis van je klant, met daarin alle contactmomenten.

Wil je zelf aan de slag? Download dan onze handige template. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze ervaren inbound marketeers.

afspraak maken

Hi, ik ben Rutger.
Wil jij ook meer
omzet halen?
Hi, ik ben Rutger. Wil jij ook meer omzet halen?

afspraak maken

Vraag ons
grow magazine
gratis aan
Vraag ons grow
magazine gratis aan

direct aanvragen
Bright_brand-book_grow-magazine_desktop