Publicatiedatum: 7-10-2021 | Sluitingsdatum: 7-11-2021 | ID-Nummer: BR-6102021

 

Marketing automation specialist

Fulltime | Apeldoorn
 

 

Nog steeds staan we ervan te kijken hoeveel organisaties gebruik maken van HubSpot zonder er het maximale uit te halen. Als marketing automation specialist ken jij straks wél alle sluiproutes door deze allround tool. Daarbij weet je precies hoe je HubSpot voor onze klanten inzet om duurzame groei te realiseren. Want dat is waar het om draait bij Bright in Apeldoorn.

“Uiteindelijk is het de kunst om de klant te verrassen binnen de mogelijkheden en grenzen van HubSpot – en die anders actief op te rekken of te verleggen.”

Wouter - Marketing automation specialist bij Bright
Vacature HubSpot marketeer_Bright Apeldoorn

Wat ga je doen als marketing automation specialist?

 • Nieuwe klanten breng je de ins en outs van het HubSpot-universum bij. In trainingen en onboardings leg je ze uit hoe het platform werkt en leer je ze de fijne kneepjes. Ook als klanten al met het platform werken, houd je ze op de hoogte van nieuwe technieken en functionaliteiten die relevant zijn voor hun business.

 • Verder ga je op basis van de klantbehoefte de Marketing en Sales Hubs inrichten. Denk daarbij aan de basis van settings en koppelingen, maar ook aan een goede inrichting van het commerciële proces. Hiervoor vraag je bij de klant uit hoe een lead zich door de verschillende onderdelen van de organisatie beweegt tot de deal gesloten is. Dit vertaal je door naar HubSpot.

 • Een ander onderdeel van je werk bestaat uit het uitvoeren van HubSpot-migraties. Hierbij zet je aan de hand van de klantwens CRM-data van het ene systeem over naar HubSpot. Door het gebruik van schaduwvelden en het opstellen en nalopen van workflows zet je de gegevens over naar het format van HubSpot. 

 • Een bepaald gedeelte van de dag houd je vrij voor support. Door de vele mogelijkheden van HubSpot zitten onze klanten met vragen en hebben ze ondersteuning nodig. In een video call kijk je met ze mee en help je ze verder. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan onze klanttevredenheid.

F48B597C-D874-42AB-A99A-07F36888D5A7

Wat maakt jou de marketing automation specialist die wij zoeken?

 • We zijn op zoek naar een vlotte online marketeer die gretig aan de gang wil in de wondere wereld van HubSpot. Daarbij is je drive belangrijker dan een lange staat van dienst. Ervaring met marketing automation tools is natuurlijk prettig, maar je moet vooral volledig in HubSpot willen duiken. Je bent trouwens uit jezelf al erg geïnteresseerd in digitale ontwikkelingen en je volgt ze op de voet, dus dat zit goed.

 • Met een hbo diploma op zak (bijvoorbeeld in de richting van Marketing, Digital, E-Commerce, Bedrijfskunde (aan de tooling kant), Business Administration (of andere relevante opleiding) en bij voorkeur circa 1-2 jaar ervaring in een marketing gerelateerde functie ben jij helemaal klaar voor deze gave baan. 

 • Je weet wat een marketing automation flow is, kunt een customer journey opstellen en weet hoe een salesproces van lead tot deal eruit ziet.

 • Als iets op het eerste gezicht niet lukt, schiet je niet meteen in de stress. Integendeel, eigenlijk vind je het juist gaaf om HubSpot tegen zichzelf uit te spelen.

 • Je moet je klanten begrijpen. Wat willen ze van je? Wat is de vraag achter de vraag? En hoe ga je HubSpot voor hen laten werken? Je gaat de uitdaging niet uit de weg maar zoekt meteen naar zinvolle oplossingen.

Hoe je ons helemaal inpakt?

IT-ervaring, kennis van bedrijfskundige processen en CRM-systemen als HubSpot, Marketo of Salesforce komt goed uit. Geen must, maar wel erg mooi meegenomen.ED37788C-0AA8-427E-85BD-614E286F17B4

Waarom Bright?

Bright is een ondernemend inbound marketingbureau. Onze kracht zit in een full-service aanpak waarin we strategie, content en marketingtechnologie combineren en zo de business van onze klanten explosief laten groeien.

Omdat we een echt HubSpot-bureau zijn (en Diamond Partner!), zul je met name in dat platform aan de slag gaan. Migreren, implementeren en ondersteuning bieden. Heb je geen ervaring met HubSpot? Dan zorgen wij dat je die als de wiedeweerga krijgt.

5 redenen waarom jij als marketing automation specialist bij Bright wilt werken:

 1. Verantwoordelijkheid
  Je hebt je eigen klanten en bent de baas over je eigen product en planning. Wil je een paar dagen thuis werken? Prima. Kies je eigen aanpak.
 2. Ontwikkeling
  Alleen als jij het maximale uit jezelf kunt halen, halen wij het maximale uit jou. Daarom reserveren we maandelijks een halve dag tijd die je naar eigen inzicht mag besteden om nog beter te worden dan je al bent. Moet je voor een bepaalde klant technieken of functionaliteiten gebruiken die je niet beheerst? Leer ze maar!
 3. Team
  Bij Bright sta je er nooit alleen voor. Je kunt vertrouwen op de gezamenlijke expertise van team digital en de rest van Bright. Kom je er niet uit? Van alle kanten schiet de hulp je meteen tegemoet. Wekelijks heb je overleg met je team waarin je kijkt wat er goed gaat en waar je elkaar kunt helpen. Anders kun je net zo goed alleen werken, toch?
 4. Sfeer
  Bright heeft geen eilandjes, maar een open kantoortuin. Samen met de contentmakers, consultants en developers zit je bij elkaar in een ontspannen ruimte. Iedereen is even belangrijk. Het is gezellig, maar niet rumoerig, dus je kunt lekker je ding doen. Alleen zo kunnen we met z’n allen de beste oplossingen voor onze klanten leveren.
 5. Ambitie
  Wij willen groeien, net als jij. Daarom heb je meteen een jaarcontract te pakken. Is iedereen blij? Dan wordt dat een vast contract.

Natuurlijk bieden we je ook alles wat je mag verwachten van een ambitieuze en professionele werkgever: goede koffie, gezelligheid én een lekker loon.

Marketing automation specialist bij Bright jouw baan?

Vacatures zijn er voldoende, maar de leukste vind je bij ons. Kom jij onze helden versterken? Leuk! Solliciteer met een druk op de knop (of vul onderstaand formulier in), dan spreken wij jou binnenkort.

Toch nog een vraag? Bel of WhatsApp dan even met onze office manager / recruiter Heleen op 06-11406487. Reageren kan nog tot 7 november.

NB. Wij stellen het nadrukkelijk niet op prijs wanneer werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus of detacheerders hun diensten aanbieden naar aanleiding van openstaande vacatures bij Bright.