HubSpot
Marketing

HubSpot Marketing

Met HubSpot voer jij op effectieve wijze je inbound marketing strategie uit en bewijs je de positieve ROI van jouw marketingcampagnes.

HubSpot Inbound Marketing software

HubSpot marketing software ondersteunt jou in lijn met de inbound methode en helpt je met:

 1. Vindbaarheid
  Werk aan het aantrekken van meer website bezoekers.
 2. Leadgeneratie
  Converteer deze bezoekers naar leads.
 3. Lead nurturing
  Help deze leads in het koopproces zodat ze warmer worden.
 4. Lead management
  Maak van warme leads tevreden klanten.
 5. Closed loop reporting
  Volg leads van bezoeker tot aan het moment van order.

1. Vindbaarheid

Het verbeteren van de vindbaarheid is stap 1 in het inbound marketing-traject. Als je website geen bezoekers heeft, dan kun je ook geen leads genereren. HubSpot biedt daarom een scala aan functionaliteiten die ervoor zorgen dat je website zichtbaarder wordt.

CMS

Om meer bezoekers naar de website te trekken, moet die wel eerst op orde zijn. Daarom biedt HubSpot een volledig CMS waarmee marketeers op eenvoudige wijze en zonder enige technische kennis blogs, landingspagina’s, formulieren en call-to-actions creëren.

Het CMS van Hubspot bevat diverse diepgaande functionaliteiten, maar het bieden van dynamische content is wel een van de meest in het oog springende. Hiermee ben jij als marketeer in staat om de content op webpagina’s aan te passen aan de behoeften, interesses en status van leads. Op deze manier kun je content dynamisch aanpassen aan bijvoorbeeld de fase in het aankoopproces of de specifieke branche waarin een lead zich bevindt.

CMS

Search Engine Optimization (SEO)

Daarnaast biedt HubSpot diverse SEO functionaliteiten om de vindbaarheid van de website in Google te verbeteren.

Twee prominente SEO functies van HubSpot zijn:

 • On page SEO analyse: hierbij ontvang je in real time tips over on page SEO van de pagina die je aan het schrijven bent.
 • Topic clusters: deze functionaliteit ondersteunt jou bij het formuleren van je SEO content strategie. Hierbij maak je onderscheid tussen pillar pagina’s (belangrijkste SEO pagina’s) en topic pagina’s (long tail) die de pillar pagina verdiepen.

Social Media

Het bouwen aan een community en het aangaan van conversaties met je doelgroep is belangrijk voor succes in inbound marketing. Daarom biedt HubSpot onder andere social media planning en social media monitoring functionaliteiten.

Met HubSpot plan je alle social posts op een doordachte manier in en verbind je ze met een campagne om één integraal campagnebeeld te creëren.

Bright_Marien_liggend_1550x900

Marien Visser, Accountmanager

"Meer weten over HubSpot Marketing? Ik geef je graag uitleg over ons proces."

- Marien Visser, Accountmanager

afspraak maken

2. Leadgeneratie

Het converteren van bezoekers naar leads is niet eenvoudig. Daarom biedt HubSpot marketeers de tools die hun leven makkelijker maken. Denk bij leadgeneratie bijvoorbeeld aan landingspagina’s, bedanktpagina’s, CTA’s en formulieren.

Call to actions

Je hoeft geen designer te zijn om prachtige call to actions te creëren in HubSpot. Je plaatst ze met één druk op de knop onder blogartikelen of websitepagina’s. De click through rate (CTR) van iedere CTA wordt bijgehouden, zodat je kunt evalueren wat wel en  wat niet goed werkt.

Landingspagina’s

Het aanmaken van landingspagina’s kan een intensief karwei zijn. HubSpot maakt dit zo eenvoudig mogelijk. Het is zelfs mogelijk om landingspagina’s aan te passen aan het gedrag of de status van de lead.

Landingspagina

Formulieren

Formulieren maken of breken een landingspagina. Hoe meer velden, hoe hoger de drempel tot invullen wordt. Hier heeft HubSpot iets op gevonden: progressive profiling. Hiermee ben je in staat om informatie gefaseerd uit te vragen zodat leads niet overweldigd worden met formuliervelden.

"Met HubSpot kunnen we leads eenvoudig precies bieden wat ze nodig hebben."

Elles van der Veen, Inbound marketeer

3. Lead nurturing

In traditionele marketing begint de opvolging direct na het binnenhalen van de lead. Bij inbound marketing doen we dat echter net even anders. 

Het is belangrijk om op termijn een betekenisvolle relatie op te bouwen met leads. Het vertrouwen groeit dan en je werkt aan de gunfactor.

HubSpot helpt je hierbij met lead nurturing functionaliteiten. Door middel van intuïtieve en grafische workflows bouw je aan doordachte campagnes die jouw leads keer op keer voorzien van persoonlijke en relevante informatie.

Bright_Esther_liggend_2000x1200

Esther van Laar, Inbound marketeer

"Meer weten over lead nurturing? Ik geef je graag uitleg over ons proces."

- Esther van Laar, Inbound marketeer

afspraak maken

4. Lead management

Samen met sales werk je als marketeer aan het binnenhalen van klanten. Daarom biedt HubSpot verschillende functionaliteiten op het gebied van lead management.

360 graden lead profielen

Alle informatie en interacties van leads met jouw organisatie worden opgeslagen in de HubSpot database. Informatie als antwoorden op vragen en interacties op de website en e-mails komen bij elkaar in lead profielen. Een bron van informatie voor Marketing, Sales en (later ook) Service.

Lead validatie

Leads moeten voldoen aan twee criteria: de lead moet bij jouw organisatie passen (fit) en voldoende signalen afgeven dat ze klaar zijn voor opvolging (engagement).

De combinatie van workflows en lead scoring geeft jou de mogelijkheid om leads te categoriseren en prioriteren. Zo volgt Sales leads op waar de kans van slagen het hoogst is. Dit is niet alleen effectief, maar voorkomt ook frustratie en frictie aan de kant van de lead.

 

New call-to-action

5. Closed loop reporting

Met closed loop reporting volg je leads tot aan het moment van order en krijg je inzicht in wat er gebeurt met leads in het sales opvolgingsproces. Dit helpt jou om beter te begrijpen waar de beste en slechtste leads vandaan komen.

Richt je aandacht op de beste lead bronnen en bouw de slechtere af. Analyseer het conversiepad dat bezoekers volgden gedurende hun buyer journey en leer meer over de behoeften van je buyer persona.

"Nergens anders vind je zo'n bruikbaar en relevant totaalpakket als bij HubSpot."

Wouter Gijsbertsen, Inbound marketing strateeg

Belangrijkste inbound marketing functionaliteiten

HubSpot Marketing prijzen
- start helemaal gratis

HubSpot biedt prijsplannen voor ieder marketingteam. Start helemaal gratis met HubSpot Marketing Free. Met deze versie genereer je leads en sla je hun activiteit op in de HubSpot database. Combineer dit met het gratis HubSpot CRM en je hebt een vliegende start met Inbound Marketing.

Naarmate je marketingteam en ambities groeien, groeit HubSpot met je mee. Kies een pakket dat past bij jouw organisatie.

HubSpot Marketing
Starter
€ 46 /per maand*
Voor startende en groeiende marketingteams is er het Marketing Starter pakket van HubSpot. Met Marketing Starter genereer jij leads, maar ben je ook in staat om deze verder te helpen met slimme email marketing en chat bots.
€ 46 /per maand*
HubSpot Marketing
Enterprise
€ 2.994 /per maand*
Voor het grootbedrijf biedt HubSpot Marketing Enterprise. Met deze versie van HubSpot Marketing werk je met meerdere landen in één Inbound Marketing platform. Je hebt geavanceerde functionaliteiten ter beschikking zoals meertaligheid en lead scoring op basis van Artificial Intelligence.
€ 2.994 /per maand*

*Voor de volledige prijslijst verwijzen we je graag naar de pricing pagina van HubSpot.

Hi, ik ben
Johan. Ben jij klaar
om te groeien?
Hi, ik ben Johan. Ben jij klaar om te groeien?

afspraak maken

Vraag ons
grow magazine
gratis aan
Vraag ons grow magazine gratis aan

direct aanvragen
mockup_Grow-Magazine-desktop@2x