HubSpot
HubSpot CRM

HubSpot CRM

Met HubSpot CRM krijg jij volledige controle over het verkoopproces en boost je de productiviteit van het sales team.

Wat is HubSpot CRM?

Het HubSpot CRM is het 100% gratis Customer Relationship Management systeem van HubSpot. Met het HubSpot CRM systeem is je organisatie in staat om alle waardevolle informatie van klanten en leads centraal op te slaan en te managen. Krijg vliegensvlug antwoord op vragen als:

 • Wie zijn onze klanten en leads?
 • Met welke contactpersonen van een bepaald bedrijf hebben we interactie?
 • Hoe interacteren onze klanten en leads met onze organisatie?
 • Hoe staat de sales pipeline ervoor?
 • Welke verkoopkansen staan open en hoe waarschijnlijk is het dat we hier orders uithalen?

Dat een CRM systeem alleen bedoeld is voor sales is inmiddels een ouderwetse gedachte. Er zijn diverse afdelingen die een relatie opbouwen met klanten en daarom behoefte hebben aan centrale informatie. Daarom is het HubSpot CRM volledig geïntegreerd met:

Waarom HubSpot CRM?

Je kunt jezelf beter afvragen: waarom niet?

 • HubSpot CRM is 100% gratis voor altijd!
 • De software is bijzonder intuïtief, eenvoudig om te leren en te gebruiken.
 • Diverse functies om werk en tijd te besparen en je bedrijf op te schalen.
 • Verbind het CRM met de marketing, sales en service hubs voor een 360 graden lead en klantbeeld.

Is het HubSpot CRM echt helemaal gratis?

Ja, HubSpot CRM is geen trial versie die maar voor een beperkte tijd gratis te gebruiken is. Het CRM systeem van HubSpot is echt helemaal gratis. Je krijgt:

 • Onbeperkt aantal gebruikers.
 • Onbeperkte hoeveelheid data.
 • Een miljoen(!) gratis contacten in de database.
 • Gratis functies van de Sales en Marketing hub.

HubSpot CRM is geen open source software, zoals sommige mensen denken. Maar toch is het CRM helemaal gratis. Het geeft je ook toegang tot de gratis functies van HubSpot Marketing en Sales. Je krijgt dus veel meer dan alleen een CRM. Ook deze functies zijn voor altijd te gebruiken, maar ze zijn wel beperkt. Wil je meer functionaliteit op Sales of Marketing gebied? Dan heeft HubSpot betaalde abonnementen. Hier lees je alles over op onze HubSpot Marketing en HubSpot Sales pagina’s.

Belangrijkste functionaliteiten

HubSpot CRM zit boordevol nuttige functionaliteiten. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rij:

360 graden lead & klantbeeld

Met HubSpot CRM komt alle informatie van contacten bij elkaar op één plek. Niet alleen Sales informatie, maar ook waardevolle informatie van Marketing en eventueel de Service/Support afdeling:

 • NAW gegevens
 • E-mail gesprekken
 • Telefoongesprekken
 • Taken
 • Website-activiteit, zoals bezochte pagina’s, downloads of contactverzoeken (i.c.m. Marketing Hub)
 • Tickets (i.c.m. Service Hub)

Alle informatie wordt overzichtelijk in een tijdlijn gepresenteerd. Die tijdlijn begint op het moment dat het contact binnengekomen is en geeft alle touch points met je bedrijf weer over alle afdelingen heen.

Tijdlijn van een contact in het gratis HubSpot CRM

360 graden bedrijfsbeeld

Bij b2b-bedrijven worden beslissingen zelden door één persoon persoon genomen. In de praktijk heb je te maken met Decision Making Units (DMU's), oftewel een groep mensen die betrokken is bij de besluitvorming en hier invloed op uitoefent. Niet zelden heeft sales dan ook niet contact met slechts één persoon, maar met meerdere.

Speciaal hiervoor heeft HubSpot CRM niet alleen een tijdlijn voor contacten, maar ook voor bedrijven. Alle bedrijfsbrede informatie over meerdere contacten heen wordt hier overzichtelijk op één tijdlijn gepresenteerd.

Daarnaast verrijkt HubSpot automatisch informatie op basis van het internet domein en vertelt je bijvoorbeeld hoeveel mensen er bij het bedrijf werken, of in welke branche het bedrijf actief is.

Pipeline management

Met HubSpot CRM krijg je volledig controle over de sales pipeline: maak eenvoudig verkoopkansen (deals) aan en manage het verloop ervan met drag & drop.

Het inrichten van het sales proces was nog nooit zo gemakkelijk: met een paar kliks richt je het verkoopproces in HubSpot CRM precies in zoals jouw organisatie het hebben wil. Natuurlijk helpt HubSpot je op weg met een suggestie voor de pipeline, maar je wijkt hier eenvoudig vanaf waar je dat wenst. Definieer met een paar kliks je eigen stadia in het jouw verkoopproces. Hier heb je geen IT of ontwikkelaar voor nodig. HubSpot leid je er zo doorheen.

Eenmaal ingericht visualiseert HubSpot de pipeline overzichtelijk in een dashboard. Schuift een lead na een goed verkoopgesprek een stap op in het verkoopproces? Met een eenvoudige drag & drop beweging pak je de lead op en zet je deze een stap verder in de pipeline. Sales zal het geweldig vinden!

Voorbeeld van HubSpot CRM sales pipeline

Taken

Maak voor jezelf of voor je collega’s taken aan zodat je niet vergeet om bijvoorbeeld een lead na te bellen, of wanneer je bepaalde afspraken hebt gemaakt met een lead of klant. HubSpot. Ook taken worden uiteraard gekoppeld aan een contact en zijn inzichtelijk in de tijdlijn van het betreffende contact.

E-mail tracking: integratie met Outlook, Office 365, Gmail & G Suite

Dankzij de handige integraties met Outlook, Office 365, Gmail en G Suite weet jij precies wanneer een lead een door jou gestuurde e-mail opent en op een link in de e-mail klikt. Nog nooit was jouw opvolging zo goed getimed. Alle informatie over contacten is beschikbaar in jouw e-mailapplicatie en alle e-mails worden gelogd in het CRM en aan het juiste contact gehangen.

Stuur jij vaak dezelfde e-mails naar leads en klanten waarvan je weet dat ze effectief zijn en resultaat behalen, maar ben je iedere keer teksten aan het kopiëren en plakken? E-mail templates van HubSpot zullen jou dan veel tijd besparen! Bouw je eigen e-mail bibliotheek op en maak nieuwe e-mails aan met één klik.

Meetings plannen

Geef leads en klanten de mogelijkheid om via een link direct een afspraak met jou te maken. Deze link gebruik je bijvoorbeeld in je e-mailhandtekening zodat je relaties worden geattendeerd dat ze eenvoudig een afspraak met je kunnen maken. 

Jij bepaalt zelf op welke tijden dit mogelijk is en uiteraard houdt HubSpot rekening met bestaande afspraken in je agenda.

Live chat & chatbots

Geef leads en klanten de mogelijkheid om live met je in gesprek te gaan via een live chat op de website, of zet een chatbot in om websitebezoekers ook buiten sluitingstijden te voorzien van informatie, of combineer live chat en chatbots op een slimme manier om efficiënter om te gaan met je tijd.

Bright_Rutger_liggend_2000x1200

Rutger Brouwer, Inbound marketing consultant

"Meer weten over het HubSpot CRM? Ik beantwoord al je vragen"

- Rutger Brouwer, Inbound marketing consultant

afspraak maken

Hi, ik ben
Johan. Ben jij klaar
om te groeien?
Hi, ik ben Johan. Ben jij klaar om te groeien?

afspraak maken

Vraag ons
grow magazine
gratis aan
Vraag ons grow magazine gratis aan

direct aanvragen
mockup_Grow-Magazine-desktop@2x