HubSpot CMS

Een compleet en intuïtief CMS voor het bouwen, beheren en optimaliseren van een professionele website in HubSpot.

Wat is het HubSpot CMS?

Het HubSpot CMS is het website Content Management Systeem van HubSpot. Met het CMS van HubSpot zijn marketeers in staat om -zonder afhankelijkheid van IT- webpagina's te creëren, optimaliseren en te managen. Webpagina's die optimaal converteren en geoptimaliseerd worden op basis van het gedrag en de interesse van de bezoeker.

Waarom een website met HubSpot CMS?

Het HubSpot CMS is zeer compleet qua functionaliteit en concurreert hiermee gemakkelijk met de meest complete CMS systemen. Het verschil maakt HubSpot op vier vlakken:

  1. Zelfredzaamheid voor marketeers
  2. Intuïtiviteit
  3. Gepersonaliseerde content
  4. Synergy van alles onder één dak

Zelfredzaamheid voor marketeers

In het HubSpot CMS is de marketeer niet afhankelijk van ontwikkelaars bij het uitvoeren van hun dagelijkse werk. Een nieuwe pagina maken? Wat dacht je van drag and drop? Makkelijker kan niet. Geen rigide templates waar je aan vast hangt, maar in een mum van tijd prachtige pagina’s maken met precies die elementen waar de content om vraagt. Uiteraard in de juiste huisstijl en binnen de kaders die de organisatie stelt.

Intuïtiviteit

HubSpot software is bijzonder intuïtief en gebruiksvriendelijk, hier is het CMS geen uitzondering op. Bekijk tijdens het opbouwen van een pagina direct hoe het eindresultaat eruit zal zien. Voeg hierbij met het grootste gemak formulieren, dynamische velden en call-to-actions toe met één druk op de knop.

Gepersonaliseerde content

Het is belangrijk dat content zo dicht mogelijk aansluit op de individuele behoeften van leads. Met een HubSpot website bied je bezoekers en leads informatie die helemaal is afgestemd op hun profiel en/of hun gedrag.

Pas content aan op locatie, status, apparaat, taal of elk ander gegeven in het HubSpot CRM. Zo bied je bijvoorbeeld Sales Qualified Leads een andere call-to-action dan andere bezoekers. Naast call-to-actions stem je ook hele tekstblokken in je HubSpot website gemakkelijk af op het individu. Vraag leads bijvoorbeeld naar hun grootste uitdaging en laat deze uitdaging letterlijk terugkomen in de tekst!

Synergie van alles onder één dak

De grootste winst van een website in HubSpot zit misschien wel in het feit dat creatie, beheer, monitoring en verbetering van alle online marketingactiviteiten plaatsvinden in één omgeving. Of het nu gaat om e-mails, marketing automation, call to actions, social media planning en monitoring, formulieren of het creëren van een webpagina. Marketeers schakelen nooit meer onnodig tussen een tal van applicaties. Alles is bij de hand en werkt op dezelfde, intuïtieve HubSpot manier.

 

New call-to-action

Belangrijkste CMS functionaliteiten voor marketeers

Hieronder lees je wat de belangrijkste CMS functionaliteiten zijn op marketinggebied.

Benieuwd naar de belangrijkste technische functionaliteiten? Lees dan verder op de pagina: Belangrijkste HubSpot CMS functionaliteiten voor IT.

IT functionaliteiten

Dynamische content

Hoe persoonlijker en relevanter marketing is, hoe succesvoller. Een van de redenen dat segmentatie zo belangrijk is. Met het HubSpot CMS is het mogelijk om content precies af te stemmen op de aard van de bezoeker. Heeft een lead al het een en ander gedownload? Laat hem/haar dan een andere call to action zien, of pas net zo gemakkelijk de tekst op de landingspagina aan, aan de interesses of type organisatie van de lead.

Adaptive en A/B tests

Dat conversie belangrijk is, dat hoeven wij jou niet te vertellen. Het optimaliseren van conversie (CRO) is daarom een belangrijke activiteit om meer leads en verkoop te realiseren. Om deze reden is het HubSpot CMS standaard voorzien van twee testmogelijkheden: een A/B test waarbij het verkeer 50/50 verdeeld wordt over twee varianten van een pagina, of een adaptieve test waarbij je tot vijf varianten test met behulp van Artificial Intelligence!

Adaptive & AB test in het HubSpot CMS

Pagina’s bouwen met drag and drop

Bouw op eenvoudige wijze templates met drag and drop, of pas bestaande templates aan. Voeg bijvoorbeeld eenvoudig een contentblok of call to action toe, of pas de volgorde van de contentblokken aan.

Drag and drop modules van het HubSpot CMS systeem

Call-to-actions

Met call to actions richt jij de conversie funnels van je website in. Creëer met een paar klikken conversiepaden die bezoekers richting leads leiden en meet precies welke CTA’s wel en niet werken met A/B of multivariate tests. Maak zelf een button of gebruik een bestaand design (afbeelding).

Call To Action HubSpot

Formulieren met progressive profiling

Aan de ene kant wil je zoveel mogelijk informatie uitvragen van leads, want hoe meer informatie je hebt, hoe beter je in staat bent om te helpen en hoe succesvoller de lead opvolging zal zijn. Maar ieder veld op een formulier verhoogt de drempel tot conversie. Het is dus cruciaal om hier de juiste balans in te zoeken. HubSpot helpt je met progressive profiling. Met deze functionaliteit binnen formulieren vraag je informatie gefaseerd uit. HubSpot weet precies welke informatie al bekend is en vraagt alleen informatie uit die nog niet in de database aanwezig is. Zo houd jij jouw conversiepercentage op peil, zonder concessies te hoeven doen aan de hoeveelheid informatie die je uitvraagt.

Blogs, landingspagina’s & website pagina’s

Een blog is toch net even anders dan een standaard webpagina: een blogoverzichtspagina, categoriepagina’s, auteurspagina’s, het is allemaal standaard aanwezig in het HubSpot CMS. Ook een landingspagina is een bijzonder type webpagina. Hier moet jij jouw conversie gaan behalen. Daarom maakt HubSpot onderscheid tussen “normale” webpagina’s en landingspagina’s die moeten zorgen voor leadgeneratie en lead nurturing. Per landingspagina heb je precies inzichtelijk hoeveel conversies, nieuwe contacten en nieuwe klanten de pagina heeft opgeleverd.

Responsive design

We gebruiken steeds meer apparaten om op het web te surfen. Deze apparaten hebben een grote variëteit aan schermgroottes en schermresoluties. Maar hier hoef jij je helemaal niet druk over te maken, want het HubSpot CMS zorgt ervoor dat jouw website op ieder apparaat straalt! Designers en ontwikkelaars hebben uitgebreide tools om exact te bepalen wat er gebeurt met de content op iedere resolutie.

Redirects

Pagina niet gevonden! Oftewel de 404 pagina. Een van de meest voorkomende fouten op een gemiddelde website. Met HubSpot los je deze errors binnen no time op door middel van een redirect. Een voor een, of in bulk met behulp van Excel of Google Sheets.

Planning van publicatie

In strategische contentmarketing plan je content vooruit. HubSpot ondersteunt dit met het plannen van publicaties. Zet een landingspagina of blog klaar en geef aan wanneer deze live moet gaan en klaar ben je!

Content staging

Redesigns van websites brengen altijd complexiteit met zich mee en leiden tot repeterende en monotone taken aan de CMS kant. HubSpot maakt dit werk zo eenvoudig mogelijk met content staging. In deze testomgeving zet jij alle pagina’s klaar in het nieuwe design en geef je aan welke pagina deze content vervangt. Wanneer alle nieuwe pagina’s helemaal klaar zijn dan vervang je de oude pagina’s (in bulk) met één druk op de knop!

Meertaligheid

Creëer pagina’s in meerdere talen en link ze met elkaar zodat jouw bezoekers eenvoudig kunnen schakelen tussen de ene taal of de andere.

SEO functionaliteiten

Het HubSpot CMS biedt standaard verschillende SEO-functionaliteiten. Ontvang concrete verbetervoorstellen voor individuele pagina’s, of til je SEO-inspanningen naar het volgende niveau met topics voor strategische SEO. Hierbij doe je thematisch SEO-onderzoek binnen HubSpot en breng je hoofdonderwerpen en samenhangende subonderwerpen visueel in kaart voor jouw contentstrategie. Wanneer je pagina's creëert voor deze subonderwerpen dan koppel je deze eenvoudig aan het topic en trackt HubSpot de SEO-resultaten.

SEO topic tool in HubSpot

 

Bright_Wouter_vierkant_900x900

Wouter Gijsbertsen, Inbound strateeg & partner

"Wil je eens sparren over een effectieve en efficiënte website die werkt als een leadmagneet voor jouw organisatie? Laat het ons weten via de chat of vraag een gratis adviesgesprek aan."

- Wouter Gijsbertsen, Inbound strateeg & partner

afspraak maken

Hi, ik ben
Johan. Ben jij klaar
om te groeien?
Hi, ik ben Johan. Ben jij klaar om te groeien?

afspraak maken

Vraag ons
Bright magazine
gratis aan
Vraag ons Bright magazine gratis aan

direct aanvragen
Mockup_Bright-magazine-062020_1000x1200