Mattador_videoslider_case-hero_2300x1300
Cases
Mattador

Mattador

'Hoe creëren we met onze webshop een ongeziene doorbraak naar grote omzetten?' Met deze vraag klopten de twee broers van Mattador aan bij Bright. Een vraag die ons op het lijf geschreven is, want wij zijn dol op groei. Met een gezonde dosis branie en bravoure veroveren zij onder de versbedachte naam op stormachtige wijze de deurmattenbusiness.

Van merkstrategie tot online bestellingen

Merkstrategie
Foto/video
Website
E-commerce
Digital marketing
CRO

Van merkstrategie tot online bestellingen

Merkstrategie
Foto/video
Website
E-commerce
Digital marketing
CRO
Mattador_devices_1920x1030

Strategie en positionering

Na een grondige analyse bleek dat het merk met de bestaande website niet kon voldoen aan de ambities van de broers. Het startpunt lag dan ook bij een uitgebreid voortraject en een representatief marktonderzoek. Na het ontwikkelen van een nieuwe merkstrategie zijn we de buyer persona's in kaart gaan brengen. Wie is de ideale klant? Hoe vergaart die informatie? Waar houden ze van? Tegen welke knelpunten lopen ze aan? Zo werd duidelijk waar de mogelijkheden lagen en hoe we het nieuwe merk moesten gaan aanvliegen.

Custom webshop

Een van de paradepaardjes van de nieuwe website werd de webshop op maat. Consumenten kunnen matten tot op de millimeter nauwkeurig bestellen, waarvoor een complexe prijsberekening mogelijk moest zijn. De ingevoerde maten van de gebruiker moeten gecombineerd worden met de beschikbare afmetingen van de rollen waarop de matten zitten. Op basis daarvan moet de juiste rol geselecteerd worden.

Mattador_devices_mobiel_1920x1030
Mattador_fotografie1_1000x1000
Mattador_fotografie2_1000x1000
Mattador_fotografie3_1000x1000

Digital advertising

Door middel van Google Ads en Google Shopping brengen we Mattador tot achter de voordeur. Dat breiden we op later termijn uit met display remarketing en social media.

Content marketing

Als je een mooi product te bieden hebt, wil je ermee pronken. Het creatieve team is losgegaan met content en creatie.

Growth driven design

Doorlopend blijven we de website en de campagnes optimaliseren. Onze online marketeers, data-analisten en UX/UI-designers werken nauw samen om maandelijks records te verbreken.

Mattador_content4_1400x750
Mattador_content3_1400x750

Op weg naar een A-merk

Hoe stamp je in één keer een toekomstbestendig merk de grond uit dat klaar is om de bovenste positie in markt in te nemen en ruimte laat voor groei? Wij deden het voor Mattador. Binnen 6 maanden zijn we met de nieuwe webshop de oude voorbij gegaan qua conversie en omzet. Dat smaakt naar meer; de groei zit er nog steeds lekker in.

Wij halen alles voor je uit de kast

Logo_google-analytics
Logo_google-data-studio
Logo_facebook-business
Logo_hubspot_def
Logo_semrush
Logo_hotjar

HubSpot CRM

Voor Mattador maken we tevens gebruik van HubSpot CRM. Door slim ingerichte processen en communicatietools ondersteunen we de klant van oriëntatie tot aankoop. Een uitgekiende lead nurturing strategie is onderdeel van het huidige succes van Mattador.

Meer klanten door slimme marketing?