Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Laatst geupdate: 19/12/2023
Content
3 min

Leads nodig? Begin met bloggen!

Rene Schipper
Delen

Waarom moet ik gaan bloggen, wat heb ik er aan? Ik hoor het je al denken en ik dacht het zelf in het begin ook. Maar er zijn verschillende redenen voor en een belangrijke reden is eenvoudigweg: om meer verkeer naar je website te trekken en dus meer leads te genereren. En wie wil dat nou niet?! Mensen beginnen hun zoektocht naar informatie steeds vaker eerst online als ze ergens meer over willen weten. Hoe tof is het als ze dan op jouw website stuiten, omdat jij op de eerste pagina van de zoekresultaten staat en omdat in jouw blog de informatie te vinden is die ze zoeken?

Maak jezelf vindbaar voor bezoekers

Elke keer als je een blog online zet, is dat weer een nieuwe kans voor iemand om jouw als persoon of bedrijf te ontdekken. Zoekmachines zoals Google zien dat je site actief is en checken wat voor nieuwe informatie je hebt toegevoegd. Met elke blogpost krijgt je website er weer een extra pagina bij. En dit zijn allemaal kansen voor zoekmachines om jou te vinden en dus verkeer naar je website te leiden. Onderzoek van HubSpot laat zien dat bloggen zorgt voor 55% meer bezoekers naar je site.

Nu nog de juiste bezoekers aantrekken

Superleuk, al die bezoekers. Maar je wilt ook graag het juiste verkeer aantrekken. Als je een advocatenkantoor runt, heb je weinig aan een bezoeker die op zoek is naar een architectenbureau of een bouwbedrijf. Bloggen helpt je hierbij. Je schrijft namelijk over bepaalde onderwerpen waarvan je weet dat het de juiste bezoekers aantrekt. Als je een advocatenkantoor hebt, ga je natuurlijk niet over de nieuwste ontwikkelingen in de bouw bloggen, maar over allerlei onderwerpen rondom wet- en regelgeving. Daardoor trek je alleen de mensen aan die daarin geïnteresseerd zijn. Van deze bezoekers is het ook waarschijnlijk dat ze een bepaald product of bepaalde dienst bij je kopen.

Begin een betrouwbare relatie met je klant

Hoe vaker je blogt, hoe meer je kunt laten zien dat je over kennis en expertise bezit over een bepaald onderwerp. Dat zorgt er voor dat klanten je gaan vertrouwen en als expert gaan zien. Mensen kopen liever producten of diensten van mensen die ze vertrouwen en kennen. Zeg nou zelf, je koopt toch ook liever een product van iemand die je goed advies geeft en betrouwbaar overkomt?

Maar hoe verhoog je de conversie?

Elke nieuwe persoon die op jouw website komt, is een mogelijkheid om een lead te genereren. Als 100 mensen je blog lezen, zijn dat 100 kansen om deze lezers te verleiden en in leads to converteren. Dit converteren kun je doen met een aanbod op een landingspagina: je vraagt lezers daar persoonlijke informatie achter te laten in ruil voor bijvoorbeeld een gratis e-book of webinar. Als je interessante informatie aanbiedt, zijn ze sneller geneigd op de call-to-action te klikken en de content te downloaden van de landingspagina.

Ben je al overtuigd dat je ook moet gaan bloggen? Probeer het gewoon eens en je merkt vanzelf wat het je oplevert. Een blog schrijven kost je als expert als het goed is niet heel veel tijd, maar doet ook z’n werk als je slaapt, even een boodschap doet, of op vakantie gaat. Hij staat immers online en kan altijd gevonden worden! Dus eigenlijk werk je 24/7, ook al ben je niet aan het werk. Klinkt aantrekkelijk, toch…?

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang 1x per maand dé belangrijkste HubSpot updates in jouw inbox. Schrijf je nu in!

Bright-Hero-1280x720-Roos-Daan