Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Laatst geupdate: 27/1/2022
HubSpot
3 min

HubSpot introduceert datacentrum in Europa

Janna Krooshoop
Delen

Goed nieuws van het HubSpot front! Vol trots kondigde HubSpot gisteren de lancering van hun eerste regionale datacentrum in Europa aan. Er werd al langere tijd door Europese klanten om een dergelijke opslagmogelijkheid gevraagd, gezien het toegenomen belang van regionale data-opslag en het feit dat dit momenteel een hot topic is.

Meer veiligheid en betrouwbaarheid

De wet- en regelgeving rondom data en privacy verandert voortdurend en is ook nog eens onderhevig aan culturele invloeden die van land tot land verschillen. Dat maakt dat er veel behoefte is aan zekerheid en veiligheid, en daar geeft HubSpot nu gehoor aan. Voor Europese gebruikers is een datacentrum dichter bij huis extra interessant, aangezien dit ook een hogere betrouwbaarheid en lagere latentie (dus betere prestaties) met zich meebrengt.

Wanneer operationeel?

  • Nieuwe HubSpot gebruikers kunnen per direct (20 juli 2021) gebruikmaken van het nieuwe datacentrum. 
  • Bestaande gebruikers van het HubSpot CRM of CMS moeten nog even geduld hebben, aangezien HubSpot op dit moment hard werkt aan de mogelijkheid om alle data van bestaande gebruikers straks soepel te kunnen migreren naar de nieuwe servers. De exacte datum in 2022 zal nog door HubSpot worden aangekondigd.

Heb je hulp of advies nodig rondom de vraag wat voor jou of jouw organisatie de beste keuze of oplossing is voor data-opslag of -migratie? Kun je (straks) ondersteuning gebruiken bij het migratieproces? Of heb je interesse in HubSpot of aanverwante diensten? Neem dan contact op met één van onze HubSpot consultants, we helpen je graag verder!

FAQ's

Welke data zal meegenomen worden in de migratie?

De verwachting is dat de meeste gegevens die opgeslagen zijn in HubSpot, kunnen worden gemigreerd. Daarnaast onderzoekt HubSpot manieren om bepaalde data en onderdelen te beheren die buiten HubSpot opgeslagen worden, zoals de DNS-instellingen van de website of embedded code die je extern geïmplementeerd hebt. 

Welke data zal niet meegenomen worden?

HubSpot heeft als doel gesteld het type en de hoeveelheid data die níet overgezet zal worden naar het Europese datacentrum tot een minimum te beperken. Het kan nodig zijn om bepaalde onderdelen opnieuw handmatig in te stellen, zoals het resetten van je domein of opnieuw autoriseren van integraties. Wanneer de datum nadert waarop bestaande klanten kunnen migreren naar het EU Data Centre,  zal HubSpot nog aanvullende info en aandachtspunten communiceren.

Wat zijn de gevolgen wanneer ik ervoor kies om mijn data níet over te zetten?

Er verandert niets aan de dienstverlening van HubSpot wanneer je ervoor kiest om je data niet te migreren, dit verloopt nog steeds conform hun Data Processing Agreement

Met welke externe technologieën en partijen werkt HubSpot?

Er is een volledige lijst beschikbaar met alle third-party technologieën die HubSpot gebruikt, zie bijlage 4 in de Data Processing Agreement.

Hoe weet ik wanneer ik kan starten met de migratie?

HubSpot geeft al haar klanten een seintje wanneer het mogelijk is om de datamigratie te starten. Daarnaast plaatst HubSpot doorlopend updates op hun speciale pagina over het nieuwe EU datacentrum.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang 1x per maand dé belangrijkste HubSpot updates in jouw inbox. Schrijf je nu in!

Bright-Hero-1280x720-Roos-Daan