Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Laatst geupdate: 19/12/2023
Content
4 min

Content formats die scoren bij leadgeneratie

Rene Schipper
Delen

Het werven van klanten via je website is een 'numbers game'. Hoe beter je bent met het werven van bijvoorbeeld het website bezoekers, abonnees voor je blog email update of conversie factoren, hoe meer succes je hebt in het werven van leads.

In de blog 'Content vormen die hoog scoren in het werven van website bezoekers' schreven we welke vormen van content je hier als financieel advieskantoor het beste kunt gebruiken voor het aantrekken en interesseren van nieuwe bezoekers. Na het werven van bezoekers volgt de conversie stap. Door content aan te bieden relevant is voor je bezoeker, kun je als tegenprestatie gegevens vragen.

Content formats die scoren bij leadgeneratie

Content waarvoor mensen eerst een formulier moeten invullen noemen we in vakjargon gated content. Content die bewust achter een formulier is gezet. En ja, dat is met een reden. Want voor content waarin veel kennis en tijd is gaan zitten en die vooral meerwaarde verschaft, mag een tegenprestatie gevraagd worden.

Het gaat niet alleen om de tegenprestatie (leesgegevens achterlaten), maar het laat ook de actuele interesse en het commitment zien van de lezer. Als iemand de content relevant genoeg vindt, kun je ervan uitgaan dat de context waarin de persoon zich bevindt de aanleiding is om de content te downloaden.

Leadgeneratie met e-books

E-books worden misschien wel het meest gebruikt om leads te converteren. Het is een goede manier om je bezoeker te helpen met oplossingen en te laten zien dat jij een expert bent op een jouw vakgebied.

Over het algemeen kost het maken van een e-book vrij veel tijd. Met name het schrijven van de tekst en de opmaak zijn tijdrovend. Denk daarom van te voren goed na over het onderwerp van je eBook en hoe jij met jouw e-book extra waarde kunt bieden voor de lezer.

PROTIP: Het is niet altijd nodig om veel tijd te besteden aan het schrijven van teksten voor je e-book. Kijk bijvoorbeeld eens tussen je blogs. Als je meerdere blogs over een bepaald onderwerp geschreven hebt, kan je ze combineren en omzetten in een e-book.

Leadgeneratie met cheat sheets

Als je niet genoeg tijd hebt voor het schrijven van een e-book kan een cheat sheet een goed alternatief zijn. Cheat sheets bestaan vaak uit één of twee pagina’s en geven de lezer in één oogopslag een overzicht over een bepaald onderwerp.

Probeer je bij een cheat sheet in te denken welke informatie iemand vaak nodig heeft als hij of zij ergens mee bezig is. Denk bijvoorbeeld aan een cheat sheet met shortcuts voor een toetsenbord. Dat is een typisch voorbeeld van iets dat iemand boven zijn of haar computer zou hangen.

Leadgeneratie met email

In plaats van al je kennis in één keer te delen door middel van bijvoorbeeld een e-book, kan je het ook opdelen in stukken. Het starten van een email serie is de perfecte manier om dit te doen.

Kies een onderwerp waarover jij je bezoekers iets zou kunnen leren, en presenteer het vervolgens als een soort online cursus. Moedig je bezoekers aan om zich in te schrijven voor je cursus. Dit is het moment dat je je bezoekers converteert naar leads door contactgegevens te vragen. Stuur degene die zich ingeschreven hebben elke week een mail met daarin nieuwe content.

Kies één bepaald moment in de week waarop je de mails stuurt. De mensen die zich ingeschreven hebben, zullen de mail dan sneller openen omdat ze er op gewacht hebben.

Leadgeneratie met templates

Het aanbieden van templates is een goede manier om op een praktische manier meerwaarde te bieden aan je doelgroep.

Een template is een document waarin iets stap voor stap wordt uitgelegd en waar de gebruiker meestal zelf iets mee kan creëren. Je zou je bijvoorbeeld een template kunnen maken in de vorm van een Excel-bestand waarmee je bezoeker gemakkelijk bepaalde financiële berekeningen kan maken voor financiële planning, auto verzekeringen of een Word-bestand waarin je bezoeker informatie kan verzamelen.

Leadgeneratie met interactieve content

Een belangrijke content marketing trend is het gebruik van interactieve content. Het helpt je om de aandacht van je bezoekers langer vast te houden, en om je te onderscheiden van je concurrenten. Vormen van interactieve content die veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld assessments en calculators.

Een assessment bestaat meestal uit een aantal vragen die je jouw website bezoeker stelt. De volgende vraag verschijnt zodra de website bezoeker een vraag beantwoord heeft. Aan het einde van de assessment krijgt de bezoeker op basis van zijn of haar antwoorden een uitslag, bijvoorbeeld in de vorm van een advies of conclusie. Met een assessment bied je je website bezoeker waarde, houd je hem of haar langer op je website en verzamel je tegelijkertijd waardevolle data over je doelgroep.

Een goede manier om een calculator te gebruiken is door je bezoeker uit te laten rekenen wat hij of zij kan besparen. Of wat de return on investment van een bepaalde investering zal zijn. Calculators zijn vooral effectief in de beslissingsfase van een potentiële klant.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang 1x per maand dé belangrijkste HubSpot updates in jouw inbox. Schrijf je nu in!

Bright-Hero-1280x720-Roos-Daan