Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Bright-logo
Contact
Menu
Sluiten
Laatst geupdate: 18/12/2023
Content
1 min

3 redenen om content te schrijven op basis van een buyer persona

Rene Schipper
Delen

Een buyer persona kan je helpen om van je online marketing een succes te maken. Maar met alleen een buyer persona ben je er nog niet: uiteindelijk draait het erom of de content die jij online aanbiedt (en waarmee je jouw vindbaarheid vergroot) aansluit bij je buyer.

Drie redenen om content te schrijven op basis van een buyer persona:

1. Je buyer persona zorgt voor focus

Jouw buyer persona is een afspiegeling van je klanten en dus ook van de mensen met dezelfde eigenschappen die nog geen klant van je zijn. Als jij ervoor zorgt dat je content aansluit bij de leefwereld van je buyer, wordt deze content makkelijker gevonden door consumenten met het grootste potentieel om jouw klanten te worden.

2. Relevante content zorgt voor aandacht

Traditionele marketing (reclame in het straatbeeld, in kranten of op televisie) wordt gedomineerd door grote bedrijven met dito marketingbudgetten. Met de komst van internet kunnen ook slimme bedrijfjes met een klein budget heel succesvol marketing bedrijven. Maar, waar in traditionele marketing het geld regeert, is dat op internet de tijd en aandacht van de gebruiker: Het informatieaanbod is zo groot, dat ook de aandacht van de consument schaars is geworden. Jouw content moet in deze ‘strijd’ om aandacht, interessant genoeg zijn om je doelgroep aan te spreken. En hoe beter jij jouw ideale klant kent, hoe beter jouw informatie aansluit bij de vragen en problemen waarmee jouw potentiële klant zicht bezighoudt.

3. Klanten hebben vertrouwen in experts

Content die aansluit bij de leefwereld van je buyer persona heeft toegevoegde waarde voor je potentiële klant, omdat zij op zoek zijn naar de informatie die jij hen biedt. De focus op je buyer persona zorgt er dus voor dat je je doelgroep helpt en door deze doelgroep meer en meer gezien wordt als expert. En wie kun je nou het beste bellen als je na je eigen online research een dienstverlener moet kiezen?

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang 1x per maand dé belangrijkste HubSpot updates in jouw inbox. Schrijf je nu in!

Bright-Hero-1280x720-Roos-Daan